فریز کردن قارچ خام + روش نگهداری قارچ خام در یخچال

فریز کردن قارچ خام + روش نگهداری قارچ خام در یخچال

فریز کردن قارچ یکی از مواد غذایی خوشمزه و مقوی قارچ است که اگر بخواهید در یخچال نگهداری کنید خیلی زود خراب می …

جدیدترین شینیون مو جمع و باز از به روزترین کالکشن های اروپایی

جدیدترین شینیون مو جمع و باز از به روزترین کالکشن های اروپایی

جدیدترین شینیون مو جدیدترین شینیون مو را از به روز ترین کالکشن های روز  اروپایی برای خانم های خوش سلیقه گردآوری کرده ایم، …

روش نگهداری سیب زمینی برای مدت طولانی بدون جوانه زدن

روش نگهداری سیب زمینی برای مدت طولانی بدون جوانه زدن

روش نگهداری سیب زمینی یکی از مواد غذایی پر کاربرد در آشپزخانه سیب زمینی است ما می دانیم که چنین ماده خوشمزه ای …

نگهداری از ماست چکیده

نحوه نگهداری از ماست در یخچال های خانگی مدت ماندگاری ماست پاستوریزه مدت زمان نگهداری ماست در فریزر نگهداری ماست چکیده در فریزر نگهداری ماست در ظروف استیل نحوه نگهداری ماست چکیده ماندگاری ماست محلی در یخچال از کجا بفهمیم ماست خراب شده نگهداری خیک ماست lhsj

یکی از محصولاتی که در سبد هر خانواده ای موجود می باشد ماست است که برای سلامتی همه خانواده به ویژه کودکان بسیار مفید است. از این که نحوه نگهداری از ماست چکیده در یخچال های خانگی را در سایت داجان دنبال می کنید سپاسگزارم.

نحوه نگهداری از ماست

روش نگهداری ماست

ماست از خانواده لبنیات است که برای بدن بسیار مفید است برای نگهداری آن نیار داریم که نکاتی را مورد توجه قرار دهیم تا این محصول را سالم مصرف کنیم. ماست ها به صورت پاستوریزه، محلی و چکیده در بازار موجود هستند. عده ای ترجیح می دهند که ماست را در منزل با شیر محلی درست کنند. با توجه به نوع ماست مدت زمان نگهداری آن متفاوت است. معمولا ماستهای پاستوریزه زمان بیشتری در یخچال سالم و شیرین می مانند اما ماست های محلی چون مواد نگهدارنده ندارند پس طبعا در مدت کمتری می توانید از آن استفاده کنید پس باید ماست محلی را به اندازه نیاز بخرید تا در زمان معین تمام شود و ماست فاسد نشود. اما ماست های پاستوریزه بر اساس تاریخ تولید و انقضا آن ها زمان بیشتری با طعم اولیه باقی می مانند البته هر کدام مزایا و معایبی دارند. ماست محلی مواد نگهدارنده ندارد ولی عمر کوتاه تری دارد و ماست پاستوریزه مواد نگهدارنده دارد و عمر طولانی تری دارد پس با توجه به شرایط مصرف خود ماستی را انتخاب کنید که از آن تا زمانی که سالم است استفاده کنید. ماست چکیده را از هر دو ماست خانگی و پاستوریزه می شود درست کرد برای این کار باید آب ماست را گرفت تا ماست سفت و غلیظ شود ماست چکیده هم مدت مصرفی دارد و نباید طولانی مدت بماند.

محیط نگهداری از ماست

ماست جز محصولاتی است که بیرون از یخچال ترش می شود و نیاز است که در درمای ۵ تا ۷ درجه سانتی گراد در یخچال نگهداری شود تا سرعت رشد کپک ها را کمتر کنیم و مدت بیشتری از آن استفاده کنیم. ماست را نباید در محیط اتاق یا جلوی نور آفتاب بگذاریم با این کار ماست خراب می شود طعمش تغییر می کنید و ترش می شود معمولا ماستی که ترش شده را می توان دوغ کرد و استفاده کنید ولی ماست کپک زده را باید دور ریخت و قابل استفاده نخواهد بود.

ظرف مناسب نگهداری ماست

حتما در خانه قدیمی ها و خانه مادر بزرگ ها و پدر بزرگ ها ظروف سفالی را دیده اید که برای کارهای مختلفی استفاه می کنند یکی از این کارها این بود که آب را در کوزه می ریختند تا خنک بماند. البته یکی از کاربردهای کوزه در خانه ها به عنوان ظرف ماست بوده است زیرا این ظروف سفالی توانایی این را داشتند که ماست را برای مدت زمان زیادی با حفظ طعم و کیفیت نگهداری کنند و در زمانهای قبل تر همه ماست را در منزل درست می کردند پس خاصیت نگهداری ماست خانگی را برای زمان بیشتری داشته است. جالب است بدانید که ظروف سفالی ویژگی مکندگی بالای داشته اند و همین امر موجب جذب آب اضافی ماست می شده است و نتیجه داشتن ماست چکیده بوده است. ماست چکیده طعم خیلی عالی دارد و همین طور کالری بالاتری نیز دارد.

البته بهتر است از سفال های بی رنگ استفاده کنید با نهایتا زرد رنگ باشد سفال های خوش آب رنگ فیروزه ای و آبی دارای سرب است که برای سلامتی مضر است و توصیه نمی شود همین طور می توانید ماست را در ظرف های شیشه ای یا پلاستیکی درب دار در یخچال نگهداری کنید. حتما از ظروف درب دار استفاده کنید تا ماست عمر طولانی تری داشته باشد.

تشخیص ماست فاسد

کپک زدن

شاید بارها شاهد این موضوع بوده اید که روی ماست لکه های سبز و قهوه ای بوده است؟ یکی از مهمترین و بارزترین نشانه های که می توانید تشخیص بدهید که ماست فاسد شده است یا نه، دیدن نقطه های سبز و قهوه ای روی  ماست است که نشان می دهد این ماست دچار کپک زدگی شده است و فاسد و غیر قابل استفاده می باشد. مواظب باشید که بچه ها به اشتباه از ماست فاسد استفاده نکنند. کپک ها در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد بیشترین فعالیت را دارند باید دقت کنید که ماست را بیرون از یخچال و در دمای محیط منزل نگهداری نکنید و حتما در یخچال و محیط خنکی باشد. لازم به ذکر است که ماست کپک زده باید کاملا دور ریخته شود و فکر نکنید که می شود روی آن را دور ریخت و بقیه را مصرف کرد. درست است که همه ماست تغییر رنگ نداده است ولی کپک در همه آن رشد کرده و در همه ماست گسترش یافته است.

بوی شیر ترش می دهد

جالب است بدانید که یکی از اولین نشانه هایی که در مواد غذایی فاسد شده می بینید تغییر بو آن است و ماست هم از این قضیه استثنا نیست. اگر در زمان مصرف ماست احساس کردید که بوی شیر ترش می دهد حتما این ماست فاسد شده است و غیرقابل استفاده می باشد. دست نگهدارید و از این ماست استفاده نکنید و کاملا دور ریخته شود.

تغییر مزه ماست

وقتی ماستی فاسد شده باشد طعم آن تغییر خواهد کرد و مزه تلخی می دهد علت طعم تلخ ماست ناشی از واکنش‌های شیمیایی و هیدورلیز پروتئین‌های ماست و تجزیه به اسید‌های آمینه تلخ‌ مزه می باشد. و نباید این ماست مصرف شود اما اگر ماست شما فقط ترش شده است فاسد نیست ولی دیگر ارزش غذایی سابق را ندارد.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 30 فروردین 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام داجان و لینک مستقیم بلا مانع است.